В системі діють близько 3-х тисяч закладів ресторанного господарства. У загальній їх кількості — сучасні ресторани, кафе, магазини “Кулінарія”, кондитерські і кулінарні виробничі цехи.
В закладах забезпечено високий рівень обслуговування, у тому числі з впровадженням страв традиційної національної кухні. Об’єкти, які розміщені на туристичних трасах та в історичних місцях за співпраці з відповідними агентствами надають послуги з харчування широкого контингенту відвідувачів-туристів, як вітчизняних так і іноземних.
В гірських регіонах набуває розвитку готельно-ресторанний і туристично-розважальний бізнес.
Окремі ресторани за рівнем обслуговуванням входять до мережі Європейської кулінарної спадщини.
Високоякісний сервіс, активне запровадження прийомів сучасного маркетингу, кейтерингові, туристичні та інші послуги стали приоритетом ресторанного бізнесу.
Щороку проводяться Всеукраїнські конкурси професійної майстерності кондитерів та кулінарів. Метою проведення конкурсів є підвищення якості та рівня обслуговування, впровадження у виробництво нових страв і виробів, запровадження сучасних технологій.