Назад до новин

Привітання Президії Всеукраїнської центральної спілки споживчих товариств та ЦК Профспілки працівників споживчої кооперації України з Міжнародним днем кооперативів

Шановні члени споживчих товариств, працівники і ветерани

споживчої кооперації України!

Президія Всеукраїнської центральної спілки споживчих товариств та Центральний комітет Профспілки працівників споживчої кооперації України щиро вітають вас з професійним святом – Міжнародним днем кооперативів.

Цього року кооперативи всього світу відзначатимуть Міжнародний день кооперативів під гаслом «Кооперативи будують краще майбутнє для всіх».

На жаль, у нашій країні вже третій рік триває війна. Та попри усі втрати, трагедії, руйнування, які вона принесла кожному з нас, нашій галузі, нашій країні, ми вже  думаємо про майбутнє. Мирне, активне, щасливе. Адже заради цього майбутнього сьогодні наші воїни захищають країну. І у тому майбутньому обов’язково працюватиме споживча кооперація, надаючи своїм споживачам увесь спектр послуг. Це буде велика і унікальна робота — розбудовувати далі систему споживчої кооперації після війни. Наші дії базуватимуться на тому досвіді, який отримали у ці останні важкі роки. Ми змогли змобілізуватися, перебудуватися і організувати свою роботу у перші, найважчі місяці війни так, щоб наші співвітчизники відчули — вони не позбавлені найбільш необхідних і важливих товарів, про них піклуються, їх потреби забезпечують. І це було надзвичайно важливо.

Сьогодні споживча кооперація повністю адаптувалася до роботи в умовах війни. Навіть на прифронтових територіях, які постійно обстрілюються, кооператори за будь-якої можливості працюють. Бо це необхідно нашим споживачам.

І, звісно, ми мріємо і все робимо для того, щоб наблизити мирне майбутнє!

Серед нас є справжні герої, які боронять рідну країну від російської навали. Це наші працівники, рідні наших колег. Є ті, хто віддав своє життя за вільне майбутнє країни. У наше професійне свято ми згадуємо кожного, хто вже ніколи не стане до наших лав! Ми дякуємо тим колегам, хто тримає у руках зброю! Ми дякуємо тим, хто тримає тил, самовіддано працюючи для людей, допомагаючи фронту!

Те, що українська споживча кооперація вистояла і продовжила розвиватися навіть під час війни, свідчить про унікальність і правильність кооперативної моделі, про її гнучкість і ефективність. Цей досвід важливий не тільки для нас, а й для усієї цивілізованої кооперативної спільноти світу.

Бажаємо всій кооперативній громаді, щоб ваші зусилля завжди були результативними, умови роботи – безпечними, а вдячність людей перевищувала ваші найсміливіші очікування. Міцного здоров’я вам, родинного затишку, добробуту, щастя, злагоди, мирного світлого неба над Україною!

Ми, разом із нашими міжнародними партнерами, побудуємо достойне майбутнє, у якому кожна людина почуватиметься впевнено, затишно, щасливо!

Із професійним святом, дорогі колеги!

Ілля ГОРОХОВСЬКИЙ

Голова Ради Всеукраїнської центральної спілки споживчих товариств

Ірина ЛОПУШАНСЬКА

Голова ЦК Профспілки працівників споживчої кооперації України